Biografia Dr. da Pena

CAT

Josep Manuel da Pena Álvarez, Metge de Família, soci fundador de l’EAP Sardenya i Cap d’estudis de la Unitat Docent ACEBA.

Pocs coneixen que anteriorment s’havia especialitzat en Cirurgia Plàstica a l’Hospital de Sant Pau. Va preferir un repte, una aposta per una nova especialitat, la Medicina de Família i Comunitària.

Compromès amb l’ètica. Sempre amatent als conflictes d’interessos que esbiaixen les nostres decisions, i abocat a la lluita contra la medicalització de la vida quotidiana.

Defensor d’una sanitat pública potent, de prestigi i per a tothom, va treballar incansable per l’eficiència i la sostenibilitat del sistema.

Va apostar per l’autogestió dels centres de salut a través dels equips de base associativa com una forma de reforçar el compromís i el prestigi de la sanitat pública.

Una persona de conviccions, vocacional i molt coherent, que va dedicar tota la seva vida professional a l’assistència, a la gestió i a la docència.

Va ser l’impulsor de la nostra unitat docent. Ens queda el repte de continuar el seu llegat.


CAS

Josep Manuel da Pena Álvarez, Médico de Familia, socio fundador del EAP Sardenya y Jefe de estudios de la Unidad Docente ACEBA.

Pocos conocen que anteriormente se había especializado en Cirugía Plástica en el Hospital de Sant Pau. Prefirió un reto, una apuesta por la nueva especialidad, la Medicina de Familia y Comunitaria.

Comprometido con la ética. Siempre atento a los conflictos de intereses que sesgan nuestras decisiones, y abocado a la lucha contra la medicalización de la vida cotidiana.

Defensor de una sanidad pública potente, de prestigio y para todos, trabajó incansable por la eficiencia y la sostenibilidad del sistema.

Apostó por la autogestión de los centros de salud a través de los equipos de base asociativa como una forma de reforzar el compromiso y el prestigio de la sanidad pública.

Una persona de convicciones, vocacional y muy coherente, que dedicó toda su vida profesional a la asistencia, a la gestión y a la docencia.

Fue el impulsor de nuestra unidad docente. Nos queda el reto de continuar con su legado.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s